Puskakollektiivi: Post.

Aika: la 27.5. klo 16:45 Paikka: 39. Vakiopaine

Post. on Puskakollektiivin viides kokonaan itse tuottama produktio. Post. tutkii näyttämöteoksen mahdollisuuksia posthumanistisessa kuvauksessa liikkuen jossain modernin naiiviuden, postmodernin nihilismin ja seurueelle ominaisen hillittömyyden välillä.

Ihmiskunta on juuri tuhonnut itse itsensä tavalla tai toisella. Vesi valtaa kuivaa alaa, yksittäiset puut horjuvat tuhon keskellä ja suo kätkee sisäänsä vuosituhansien muiston niistä. Siis ihmisistä. Suon keskellä hoippuu vielä yksi tämän menneen elämänmuodon edustaja. Tuo, joka ei tahdo vieläkään päästää irti siitä, mitä sille joskus luvattiin.

TUO: Millon tää syyllistäminen loppuu? Olenko mä kuollut?

RÄME: Kuoleminen on niin suhteellista

VESI: Kauhean inhimillisiä ongelmia, niin syyllisyys kuin kuolemakin

RÄME: Kuoleminen on elämää. Elämää, ymmärrätkö

Teoksen taiteellinen työryhmä Käsikirjoitus ja äänisuunnittelu: Petra Luukkainen Ohjaus ja näyttelijäntyö: Maija Lehtoranta, Wilma Mäkinen & Mette Seppälä Valosuunnittelu ja projisiot: Satu Hokka

****

Puskakollektiivi on vuonna 2017 perustettu omaehtoinen ja pitelemätön kahdeksan naisen teatteriseurue Jyväskylästä. Se tekee itsensä näköistä esittävää taidetta aiheista, jotka ryhmää kulloinkin puhuttelevat. Puskakollektiivin jäsenet käsikirjoittavat, ohjaavat, näyttelevät ja tuottavat teoksensa kokonaan itse. Seuruetta on kiitelty sen kuusivuotisen toimintakauden aikana tarkkanäköisyydestä käsittelemiään ilmiöitä kohtaan.

Etusivu